7 Eylül 2011 Çarşamba

Birim karmasasi ve hava..

Buraya gelirken sadece Turkce karakterleri geride biraktim saniyordum ama yaniliyormusum. Metric sistemi de gerimde birakmisim meger :))) Ilk baslarla markette meyve sebze fiyatlarinin 3 asagi 5 yukari TR ile ayni oldugunu dusunuyordum, ta ki 1 lbs (pound) un 454gr oldugunu anlayincaya kadar :))) Bu lbs konusu oldukca bunaltici aslinda, bir anda 65 gosteren tarti 145 gostermeye basladi, aman tanrimmmm..

Gallon, feet, pound, mile kafam karmakarisik olmusken iphone icin conversion uygulamasini indirdim ve artik yemek yaparken, ehliyet sinavlarina calisirken vs. hep elimde iphone :))

Yasayarak ogrendigim ve icime isleyen ise Fahrenheit oldu :)) Geldigimden beri sicaklik hep 100+ daydi. 70 gun ust uste 38 celcius ve uzeri.. Ama buraya sonbahar gelmeye basladi, yasasin. 2 gundur kapiyi actigimda disaridan eve cehennem atesi bir hava girmiyor. 25 derecelerde serin ve sicak bahar havamiza kavustuk, mutluyuzzz :)))

2 yorum:

  1. http://www.the-converter.co/ . Firefox icin super bir eklenti, lbs, oz, F vs. gorduklerini direk ceviriyor metrik sisteme.

    YanıtlaSil
  2. Supermis ama bu eklentiden benimle markete de gelmesi lazim zira gallonu poundu kavramisim gibi bir de ounce cikti basima :)))

    YanıtlaSil